İçeriğe geç

VW GOLF 1.6 TDI COMFORTLINE

602776_449999125047793_119814901_nYeni Golf’ü bulutlu, tatsız tuzsuz, iç karartıcı bir günde kullandım. Güneşle aramda vagonlar dolusu bulut vardı ve yağmur, terazi burcu kadınlar kadar kararsız biçimde, “yağsam mı; yağmasam mı?” modundan çıkamıyordu. Neyse ki tüm bu kaotik enerji, otomobilin kapısını içeriden kapatmamla birlikte son buldu.

90’lardaki Mercedes modellerinin kapılarından tanıdığımız bir ses vardır. Bildin? Şöyle bi’şeydir o ses: Glok, plump, haydar… Hah, işte o sese çok yakın bir ses tonuyla kapanıyor Golf’ün kapıları. İlk izlenimler çok önemlidir…

735133_449998935047812_330519378_n

İç mekanın bahsedilmeye değer ilk unsuru bence koltuklar… Koltukları ilk gördüğümde “Kesin opsiyonel donanım!” dedim fakat gördüğünüz koltuklar başlangıç paketi sayabileceğimiz comfortline’da standart. Yanal destekleri ve orta kısımda kullanılan döşemeleri nefis. Mercedes A’nın seksüel objeye benzeyen koltukları kadar karizmatik görünmeyebilir ama bunlar, işini çok iyi yapan ve çok rahat koltuklar. Bayıldım!

Konsol gözle görülür biçimde sürücüye doğru açılandırılmış. E30 severler parmak kaldırsın! Plastik kalitesine ve ergonomisine diyecek yok fakat ortadaki ‘elmamsı’ dokunmatik ekranı kullanmak dikkat ve çaba gerektiriyor. Parmağınız ekrana dokunmasa dahi, akıllı bıdık sizi fark ediyor ama yine de birkaç tuş fena olmazdı. Bilemiyorum, bu düşüncelerim kullandığım akıllı telefon için de geçerli. Kim bilir belki de dokunmatik özürlüyüm.

Küçük detaylara da değinmekte yarar var: Göstergeler gayet sade ve okunaklı. Kapı içlerinde ve koltuk altlarında bulunan saklama gözleri kumaş kaplanmış ki bu detaya bayıldım; kesinlikle alkışı hak ediyor. Farların ‘auto’ modu olmasını beklerdim; tembeller için kötü haber. Klasik el freni yerine elektrikli el freni kullanılmış; iyi mi kötü mü karar veremedim 🙂

MQB şasiyle hafifleyen yeni bebeğin arka koltuklarındaki diz ve baş mesafesi Golf 6’ya göre genişlemiş. Galerideki arka koltuk fotoğrafında, ön sürücü koltuğu 1.76 boylu bana göre ayarlanmıştı; gerisini siz hesaplayın. Ayrıca ön koltukların eskisinden 20 mm geriye konumlandırıldığını da unutmamak gerek. Bagaj hacmi ise fazlasıyla yeterli; fotoğrafına bakıverin.

538464_449999338381105_1580618239_n

Biraz da Golf’ün dışarıda yaşadığı değişikliklerden bahsedelim: Eskiye göre daha basık tavan ve daha uzun kaput ilk bakışta dikkat çekiyor. Ayrıca daha iyi yol tutuş, daha geniş iç mekan ve daha ‘tok’ bir duruş için tekerlekler gövdenin uçlarına taşınmış. Düz çizgiler ve sert köşelerin, bahsettiğim ‘tok’ imajı desteklediği aşikar.

Bu kadar geyik yeter; sürüş bahsine geçelim: Test aracım 1.6 TDI dizel ve DSG şanzımanla yürüyor. İkisi de rüşdünü ispat etmiş makineler; bu yüzden uzun uzun yazmıyorum. DSG her zamanki gibi iyi, TDI her zamanki gibi ekonomik. Bu noktada ekleyeceğim tek şey, viteslerin deri kaplı direksiyondan manuel olarak da kontrol edilebilmesi.

Doğru oturma pozisyonunuzu bulmak için felç olmanıza gerek yok; kısa sürede iyi bir ayar buluyorsunuz. Başta da dediğim gibi, koltuklar nefis. Görüş açılarıyla ilgili bir sorun yok ve gövdenin düz hatlara sahip olması park ederken işinizi kolaylaştırıyor.

Yola koyulduğunuzda iç mekanın sessizliğine saygı duyuyorsunuz. İnanılmaz huzurlu bir sürüşten bahsediyorum. Golf, resmen akıp gidiyor. Direksiyondan ciddi miktarda geri bildirim beklemeyin zira biraz hissiz. Yol tutuşu bu sınıfın standartları için çok çok iyi. 1.6 TDI, otomobili uçurmasa da yeterli performans sağlıyor. Kapatılamayan ESP sistemi, iyi mi kötü mü, karar veremediğim başka bir konu. Tek cümleyle Golf’ün sürüş özellikleri: Gayet konforlu, yeterince dinamik ve sınıfının ihtiyaçlarına rahat rahat cevap verebiliyor.

Fakat bir nokta var ki açıkçası beni biraz rahatsız ediyor. Olay şu: VW, DSG şanzıman için 10.000, dizel motor için başka bir 10.000 lira alınca otomobilin fiyatı 65.000 lirayı buluyor. Size çok net, çok basit bir tavsiye: C sınıfı hatchback bir otomobil arıyorsanız kesinlikle Golf alın ama tek bir şartla: Manuel şanzımanlı ve benzinli olsun. Otomatik şanzıman ve mazot olmazsa olmaz diyorsanız bilemem ama dediğim gibi manuel, benzinli ve test aracımla aynı donanımdaki bir Golf’ü 45.000 liraya alabiliyorsunuz ki başka hiçbir firma bu paraya daha çok otomobil vermiyor. Ayrıca 1.2 TSI motorun gayet ekonomik olduğunu da belirteyim.

Bu önemli vurguyu tekrarlamakta yarar var: Comfortline donanımlı, 1.2 TSI motorlu ve manuel şanzımanlı Golf’ün rakibi yok. Eziyor; geçiyor! Ama işin içine dizel ve otomatik girince BMW ve Mercedes’in dişleri uzuyor çünkü fiyat çok uçuyor. Fiyat listesi için buraya bir bakıverin.

1 hafta içinde BMW 118i, Mercedes-Benz A180 (Testini Golf’ten sonra yazacağım) ve VW Golf kullanmış biri olarak diyebilirim ki Volkswagen artık Opel, Renault ve Ford’la oyun oynamıyor; gözü Mercedes ve BMW müşterilerinde. Bunu için de çok çalışıyor ve takdiri hak ediyor. Golf 7 benden 10 üzerinden 9 aldı çünkü neredeyse eksiksiz bir otomobil.

İç mekan kalitesine, çok konforlu sürüşüne ve pratik özelliklerine bayıldım.

Direksiyonun daha hisli olmasını ve dizel/otomatik için dünya kadar para alınmamasını isterdim.

Ve fotoğraflar;

75 replies »

  1. Polo’yu görmüşken; Artık wrc ile ilgili yazı yazmıyormusunuz? Okuyorduk ne güzel:)

    • Yazılar çoğu zaman geç kalıyordu ve bu durum beni rahatsız ediyordu. Bu yıl WRC’leri yazmayı düşünmüyorum açıkçası. Belki çok özel bi’şeyler olursa paylaşırım 🙂

  2. iki araç arasında kalldım yeni leon(dizel) yeni golf(1.2 tsi) sizce hangisi daha mantıklı uzun süre kullanıcam bu arabayı..

      • geçen sene 48bin lira bayılıp sıfır aldığım 1.4tsi golf6(leon fr den vazgecip almıştım) park halindeyken başına gelenlerden dolayı ifrit olduğum bir araca dönüştü..yeni golf yukarıda çok güzel betimlemelerle yazdığınız yazıyı(bir kaç kere okudum şiir tadında) hakeden bir araç.ama gelin görünki ikinci elde golf6 harbiden değeri inanılmaz düştü ve ben bu sebepten vwden ve golften nefret etmeye başldım.ama buna rağmen hala tercihlerimde ilk sırada..sizden bana yardım etmenizi istiyorum golf6yı bir iki hafta içinde takasla verip ötv indirimli bir araç alıcam dolayısıyla beş yıl kullanıcam..bana öneriniz golf7 dışında c4,i30,astra,lancia delta yada önerebileceğiniz başka birşey varmı?şu an bana yardım edebilecek bir tek siz varsınız..çok teşekkür ederim şimdiden..bu arada web sitenize bayıldım herşey çok güzel… (cevabınız golf7 olacak diye çok korkuyorum:))

      • Ali Bey Selamlar;

        Korktuğunuz başınıza gelsin istemem ama cevabı siz de biliyorsunuz 🙂 Yok illa ki farklı bir marka olsun derseniz ve sportif sürüşten hoşlanıyorsanız BMW 1 öneririm. Yorumda yazdığınız araçlar içindense en önde olanı i30 ama dediğim gibi manuel, benzinli ve comfortline Golf 7’ye rakip bulamıyorum.

    • Selamlar;

      VW Türkiye renk seçeneklerini siteye koymamış, şu an tatildeyim ve evime döner dönmez katalogdan bakıp rengin ismini size bildiririm 🙂

      • İsmail bey oncelikle paylasiminiz cok guzel tsk ediyorum bnde pazartesi golf7 tdi 1.6 manual aracimi teslim alicam sizce buna ek olarak param olunca neler ekletebilirim yada yeterlimidir donanimlari

  3. Hocam arkada bağımsız süspansiyon kullanılmamış olması konfor ve yol tutuşu nasıl etkilemiş?

    • Selamlar;

      Konfor yönüyle fark edilebilir hiçbir olumsuzluk yok; sürüş gayet uysal. Yol tutuş ise hiçbir surette rakiplerin gerisinde değil. Şöyle söyleyeyim; bağımlı arka aks Golf için bence eksi puan değil, içiniz rahat olsun.

      • Hocam cevabınız için sağolun alacağım yok ama çok eleştirmişlerdi merak ettim :D:D Bu kadar fiyatı olan bir araca yakışmıyor diye

      • Doğrudur hocam maliyet odaklı bir süspansiyon sistemi diye biliyorum.Ondan dolayı da bir ön yargı oluşturabilir

  4. auris incelemenizi de bekliyorum ,ayrıca skid pad değerleri diye bir şey var haberdarsınızdır ,acaba golf 7 bağımsız süspansiyonlu versiyonları (110 ps üstü olanlar bağımsız) ile diğerleri arasında ki fark ne kadardır ve bu sıralamada golf ve türevlerinin sıralaması nasıl olur ,
    karar veremediğim için soruyorum
    golf7 highline manuel 1.6 tdi
    golf 7 1.4 tsi highline
    yeni auris 1.4.-4d dizel full
    guiletta 16 jtdti full

    arasında seçim yapamadım genelde uzun yol ama arada bir şehir içi sürmekteyim malum benzin pahalı hangi seçim daha iyi olur sizce

    • Merhaba;

      Öncelikle bağımlı arka süspansiyon olayına çok takıldı insanlar. Bu olay sürüşü ve yol tutuşu baltalayacak bir konu olsa VW hele hele Golf gibi bir modelde asla riske girmek istemezdi. Bağımlı süspansiyonla ilgili bir sorun yok, rahat olun.

      Çokça uzun yol yapacaksanız dizel sizin için avantaj olabilir ama şunu göz ardı etmeyin: Dizel için fazladan ödeyeceğiniz rakamı amorti edip, üstüne sizi kara geçirecek kadar çok km yapacak mısınız?

      Düşündüğünüz otomobiller içinde, uzun yol yapacağınızı da göz önünde bulundursak Golf açık ara lider olur. Ama hangi Golf, orasını bütçenize ve yukarıda belirttiğim gerçeğe bırakıyorum.

      Selamlar.

  5. teşekkür ederim ismail bey..tahmin ettiğim cevabı verdiniz..golfü aldığımda yazarım..iyi günler

  6. öncelikle bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. yaklaşık 10000 tl ucuz olduğu için benzinli arabayı tercih etmemizi tavsiye etmişsiniz. Peki biz bu arabayı satarken tdi yi benzinliden daha pahalıya satmaz mıyız? Birde vergiler ve dizelin bakımının daha pahalı olması işin içine girerse ne olur sonuç?

    • Bence dizel düşünüyorsanız yapacağınız km’yi göz önünde bulundurun derim. Aradaki farkı çıkaracak kadar çok km yapmayacaksanız benzinli daha mantıklıdır.

    • Merhaba, açıkçası şehirlerarası tüketimi bulabilmek için sağlıklı bir ölçüm yapacak vaktim olmadı. Bu yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem fakat şehir içinde katalog verilerine yakın değerler ölçtüm. Şehirlerarasında da katalog verilerini yakalamak zor olmaz diye düşünüyorum.

    • İsmail bey ikinci el satın alırken ya da satarken bir modelin dizel ya da benzinli olması fiyata bu kadar yansıyor mu? benim bir arkadaşım var ikinci el araba alım-satım işiyle uğraşıyor. İkinci el de dizel ile benzinlinin fiyatta çok fark etmediğini söylüyor

  7. fotograftakinin aynısından bende var.sehir ici 7,5 ltre,sehirler arası 5 ltre yakıyor.araba su an 5000 kmde.sehirici bence fazla yakıyor.

  8. Bağımsız süspansiyon maliyet odaklı bence 1.4 tsi da kullanıliyor diger motor seceneklerinde yok 1.6 dizel secenler icin 1.2 parası yetip benzinli alanlar icin 1.4 tsi kirpilmamamis model tercih edenler icin kesinlikle vw nin çakalligi

  9. merhabalar ismail bey yine ben:) öncelikle ana sayfa da golf -mercedes a serisi ile ilgili yazdıklarınıza bol bol imza atıyorum..neyse konuya gelelim:) dizel golf 7 comfort alacakken son anda bir poroblem çıktı:::) ve vazgeçtim..sonrasında ise skoda octavia yı gördüm 3-5 güne elegance dizel dsg donanımlı octavia sahibi olacam..inceleme şansınız oldu mu bilmiyorum acaba fikirlerinizi öğrenebilir miyim? saygılar..

  10. yeni honda civic ile ilgili değerlendirmelerinizi merak ediyorum..yazınızı bekliyorum sitenizi sık kullanılanlara ekliyorum..sitenizin tasarımında siyah renk biraz karamsar gibi..nacizane bir oneri..başarılar.

  11. 15.000km yi tdi highline dsg ile devirdik bakalım. Rahat 10.000km si uzun yol. Uzun yolda çok tasarruflu bir otomobil olduğunu söyleyemem. Önceki aracım 407 ile 100e sabitlenmiş bir hız ile ortalama 4,8 yakmıştım golf ile 4 e kadar düşer diye bekliyordum lakin 4,7 de kaldı zira araç hem 407 den hafif hemde onun kadar bagajı olmadığı için o kadar fazla yük alamadık yanımıza. Lakin hız yükseldikçe 407 ye göre daha az yakmaya başlıyor o da zannımca 7 ilerinin avantajı. Dönüşte 110a sabitleyerek geldim gene 4,7 ortalamada kaldı. Yol tutuş anlamında ise açıkçası 407 yi arıyorum bilhassa düşük hızlarda dönülen virajlarda 407nin hiç esnemediği yerlerde konfor ve

  12. 15.000km yi tdi highline dsg ile devirdik bakalım. Rahat 10.000km si uzun yol. Uzun yolda çok tasarruflu bir otomobil olduğunu söyleyemem. Önceki aracım 407 ile 100e sabitlenmiş bir hız ile ortalama 4,8 yakmıştım golf ile 4 e kadar düşer diye bekliyordum lakin 4,7 de kaldı zira araç hem 407 den hafif hemde onun kadar bagajı olmadığı için o kadar fazla yük alamadık yanımıza. Lakin hız yükseldikçe 407 ye göre daha az yakmaya başlıyor o da zannımca 7 ilerinin avantajı. Dönüşte 110a sabitleyerek geldim gene 4,7 ortalamada kaldı. Yol tutuş anlamında ise açıkçası 407 yi arıyorum bilhassa düşük hızlarda dönülen virajlarda 407nin hiç esnemediği yerlerde konfor ve maliyet için yol tutuştan vazgeçilmiş ama çok sıkıntılı değil yinede. Birde başkası ölçtümü bilmiyorum ama ben defalarca aldığım yakıtı yakıt lambası yanmadan yanmaya ölçtüm yol bilgisayarı her seferinde 0,3-0,4 lt eksik gösteriyor. Ortalama 6.0 lt civarında ölçüyorum ama bilgisayar 5,6-5,7 lerde gösteriyor. Hele hele yakıt aldıktan sonra o depo boyunca ara ara yüksek performanslı kullanım olduysa o zaman çok daha farklı değerler ortaya çıkıyor. Tüm bunların haricinde gerçekten keyifli bir otomobil kaliteli kullanışlı ve özelliklede yalıtımına hayranım içerisi gerçekten sınıfının çok ötesinde sessiz ne motor ne yol gürültüsü almıyor.

  13. Merhabalar,

    Yorumlariniz icin cok tesekkurler. Esimle beraber elimizde olan 2 aracimizi satarak tek bir araca gecmeye karar verdik ve 70.000TL butcemiz var. dsg sanzumanli bir golf alma konusunda hemfikiriz, comfortline donanim da bizim icin gayet yeterli.

    Aramizda tabiki tsi vs. tdi tartismasi var. Araci Istanbulda Besiktas-Etiler-Yenikoy ucgeninde kullanacagiz. Yillik minimum 15.000km yapacagimizi dusunuyorum. Su anki tabloda maksimum 20.000 olur.

    Eski dizel otomatik citroen aracimla normal bir kullanimda 6.5lt mazot yakiyordum, varin girdigimiz trafigi siz dusunun.

    Bu kapsamda 1.6 tdi dsg mi almamizi tavsiye edersiniz, yoksa 1.4 tsi dsg secip 10.000TL yi cebimizde tutmamizi mi tavsiye edersiniz? Acikcasi tsi alip 10lt benzin yakmaktan cok korkuyoruz 🙂

      • Bir muhendis olarak guvenli tarafta kalmayi sevenleri her zaman cok severim, cevabiniz icin de tesekkurler 🙂

        Sanirim dizel secmedikce icimde hep bir pismanlik olacak.

  14. Sayın İSMAİL bey,20 yıllık bir VW kullanıcısı olarak net bir soru sormak istiyorum,GOLF 7-DİZEL-HİGHLİNE mi,YOKSA polo GTİ mı? Arasında 30 bin fark var,bu farkı benzine versen,daha çok sürüş zevki olmaz mı? İki araba arasındaki sınıf farkını dikkate almayın,ona göre cevabını rica ediyorum.Çok teşekkürler.

  15. Merhaba,
    Yorumlariniz guzel. Tesekkurler.
    Bir sorum var ; 8 yildir focus 2 115hp benzinli kullaniyorum. Yeni bir arac dusunuyorum. Golf tsi 1.2 comfort onermissiniz. Focus 2 ye gore ses yalitiminin ve yakitinin cok iyi olacagini tahmin etmek guc degil ama sizce f2 de memnun oldugum direksiyon ve yol tutus gibi konularda bir hayal kirikligi olurmu? Bende biraz dinamik surus ozelliklerini seviyorum sanirim.
    Tesekkureler
    Kolay Gelsin

    • Evet olur 🙂 Focus’taki mekanik yol tutuş ve dinamizmi Golf’te bulamazsınız ama Golf’te de Focus’un at arabası detaylarına rastlamazsınız. Tercih meselesi 🙂

      Benim tercihimi sorarsanız, ben Ford severim.

      • Tesekkurler,
        Bende ford seviyorum. Zaten herkes degistirmiyormusun desede vazgecemedim. Zaten focustan sonra olursa golf olur gibi. Bircok tercihi inceledim. Konfor oncelikli ararsam secenek cok olabilir ama surus deyince pek secenek kalmiyor. Daha dogrudu belli maliyetler cercevesinde.
        Son olarak 1.4 mu 1.2 tsi mi diye sorsam nedersiniz..

  16. merhaba üst donanım golf tdi ye 70 bin tl yi vermeden passat tdi 1.6 comford 76 bin tl almak mantıklı olmazmı kullanıcı için… siz olsanız hangisini tercih ederdiniz sınıf önemli deil.birde ford c max tdci titanyum 64 bin üsttekilerin konforuyla kıyaslarmısınız bütçem 65 bin tl ama aklımda passatta bölgemizdeki yolların dururmu baya kötü ve köy yollarıda var yıllık 15000 km civarı yol yapıyorum… demirde taşıyorum yolcuda yani alacağım arabayı kapastesini zorlayarak kullanacağım …teşekkürler.

    • Merhaba;

      Açıkçası benim tercihim daima 0 km’den yana olur çünkü dünya kadar para verip sürpriz yumurta akmak istemem. C-Max’i konfor anlamında unutabilirsiniz, Golf bu konuda daha önde. Kısaca ben Golf derim 🙂

  17. Merhaba İsmail Bey,
    1.6 Fsi Golf 5 kullanıcısıyım ve aracımı sıfır bir araçla değiştirme niyetindeyim.
    Aklımda olan araçlar;
    Golf 7 122 ps comfortline
    Focus HB 125 ps benzin (trend x’den fazlasına para vermem diye düşünüyorum,önünde değişkliğe gidecekler herhalde aston martin çakması 🙂 )
    ve Leon… bu aracın da 140ps style donanımı çok iyi fiyata sahip,fr’a harcanacak para değer mi sizce?
    Tavsiyeniz nedir acaba? Aklıma takılan sorularım da var müsaadenizle onları da sorayım;
    focus 125 ps benzinli motor keyifli midir en azından fsi’dan 🙂 ?
    seat’ın marka değerini küçümsüyor gibiyim,yeni leon’a bayılsam da… 140ps tsi motoru yere göğe sığdıramıyorum ama golf’te de 60bin liranın üzerine çıkmak lazım bu yüzden leon’a takıldım..
    güvenlik konusunda bu araçların en üstünü hangisidir? (çarpışma devrilme v.s olaylarda)
    teşekkürler şimdiden

    • Merhaba,

      Yorumunuzun sonundaki parantez içi beni epey düşündürdü 🙂 Size fazla detay veremem ama Leon FR’ın taklalarda yeterince güvenli olduğunu biliyorum. Nasıl diye sormayın, biliyorum :))

      Focus Golf’lerden daha keyiflidir fakat VW ile kıyaslayınca biraz takır tukur hissettirir. LEon’un fiyat/kalite oranı Golf’ten daha iyi. Özellikle dolu bir FR alacaksanız, tavsiye ederim

      • Hayat insanı her şeyi düşünmeye itiyor evet İsmail Bey 🙂
        Sizi fazla yormamak adına son sorumu da sorayım sevgili üstat;
        Golf 7 comfortline 122 ps (53.400)
        Leon Fr (53.400)
        Giulietta progression plus 120ps (54.500) fiyat aralığında siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
        Giulietta’ya dair tek aklımı kurcalayan şey, aracın uzun süredir bu kasayla üretiliyor olması. Hani ben alırım da 3-5 ay sonra yeni kasa çıkar da arabadan soğur muyum acaba:) var mı bilginiz?
        çok çok teşekkürler bilgi paylaşımınız ve harcadığınız vakit için…

  18. Sitenizde vesilesiyle yaptığınız hizmet özellikle benim gibi kararsız ve arabadan çok anlamayan kişiler için gerçekten yararlı olmuş. Teşekkür ediyorum.
    Ben özellikle otomatik vites ve dizel bir araç araştırıyorum. En son 1.6 Highline TDİ Golf’e karar vermiştim ki 5 yıl kullanacak olmam nedeniyle acaba bagaj noktasında ve 1.6 Elegance Octavia ile arasındaki fiyat farkını da hesaba katarak pişmanlık yaşarmıyım diye çok düşünüyorum. Tercih noktasında neyi düşünmeliyim?

    Bir de şimdi sipariş versek dahi golf en yakın nisan ayı gibi teslim ediliyor ve fiyat farkı da belli değil.
    Sizce ne kadarlık bir fiyat artışı olabilir?

    • İnanın fiyat artışı konusunda ne desem havada kalır ama model yılı dolayısı ile illa ki birkaç binlik bir artış olacaktır.

      Ne var ki, Octavia aklınızı çelmesin; Golf iyidir 🙂

  19. Muhabbet kıvamında samimiyeti yüksek test yazılarınız için teşekkürler. Yeni siteniz çok güzel olmuş. Testleri okumaya doyamadım. Hanım bilgisayarın başından ayrılmadığımdan kızmaya başladı artık 🙂 Testlerde sürekli leonun adı geçiyor ama konusunu göremedim. Şu sıralar leon çok sevdiğim 207mi değiştirecek kadar ilgimi çekmeye başladı. Benim merak ettiğim donanım olarak boş golf almaktansa, nerdeyse tüm donanımların standart olduğu daha ucuz bir leon almak daha mantıklı mıdır? MQB, TSI, DSG kombinasyonunun aynı olduğunu düşünecek olursak sürüş,konfor ve güvenlik kıstaslarında leon çok geride midir yoksa aradaki fiyat farkını vermeye değmeyecek kadar ufak farklar mı vardır? Testini de heyecanla bekliyorum ama fantezi ürünü olan FR’ı değil birçok kişinin merak ettiği 1.2 TSI DSG Style olanını..

    • Merhaba, güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim 🙂 Leon hikayesi biraz garip, sitenin arama bölümüne TAKLACI GÜVERCİN yazarsanız anlarsınız. Sorunuza gelecek olursak, aradaki fark vereceğiniz ekstra paraya bence şu piyasa koşullarında değmez. Yani Leon mantıklı bir tercih olacaktır. Selamlar

  20. İsmail Bey merhabalar. 2010 yılında aldığım yeni kasa dsg li polumu daha 48 binde yeni 1.2 tsi manuel comf. golfle değiştirmek istiyorum. yeni golfün kokpiti insana premium hava veriyor malzeme kalitesine bayıldım. hanım golften sonra poloya binince bu ne dedi :))
    Size birkaç sorum olacak.
    1. Yılda ortalama 12 bin km. yol yapıyorum.İş ev arası gidiş geliş 20 km. Öğretmenim okul ev arası kullanıyorum çoğunlukla birazda yazın gezerim. Bu 1.2 motor benim ihtiyaçlarımı görüür mü? yoksa 1.4 e mi yönelmeliyim. yada 10 bin daha verip dizel almak ne kadar mantıklı olur.
    2. comfor. donanımına sürüş konfor paketi ekletmek mantıklı geliyor bana bu donanım hız sabitleyici ve parrk sensörlerini kapsıyor ki 1.500 lira fiyatı var. buna ilevet kararan dikiz aynası, yağmur sensörü, karartılmış arka camları ekletsem 2.000 lirada bu tuyor. Panoromik cam tavan beyaza harika yakışıyo ve oldukça kullanışlı geldi bana.Sizce bunlardan elzem olanlar hangileri? tüm bunları ekletince fiyat 65 i buluyor.başka araçlar göz kırpıyor ne yapmalıyım sadece sürüş konfor paketi yeterli olur mu?
    3. Bu araca 16”dover değilde 17 ” dijon jantlı lastik ekletsem eksi artılarım neler olur?
    4. Allah kısmet ederse ikinci kez baba olacam dört kişilik bir aile için yeterli gelir mi yoksa oktavia geniş bagajı ile ben burdayım der gibi?

    Kafanızı ağrıttım zira görüşleriniz benim için çok önemli. Allaha emanet olun, sağlıcakla kalın…

    • Merhaba, geç cevabım için özür diliyorum.

      1. Fazlasıyla işinizi görür, düşünmeye lüzum yok.
      2. Bu sorunun cevabı tamamen kişisel tercihlerle ilgili. Örneğin ben sunroof’a pek önem vermem fakat sunroof’suz arabaya binmeyecek insanlar tanıyorum. İhtiyaç/gider çerçevesinde bu sorunun cevabını size bırakıyorum.
      3. Fabrikanın önerdiği ölçüler olabilir fakat bence gereksiz. Artısı virajlardaki yanal performansın bir nebze artması olur. Eksisi ise yol gürültüsü biraz artacak ve sürüş sertleşecektir.
      4. Golf candır 🙂

      Estagfurullah. Lütfen yeni sorularınız olursa yazmaktan çekinmeiyn

  21. S.a kardes nasipse hafta ici 1.4 tsi hingline 2012 model golf 6 almayi düşünüyorum yakıt olarak sağlamlık olarak ne dersiniz

  22. merhaba İsmail bey. farklı sitelerden çok yorumlar okudum, genelde aracın dışı, içi, yol tutuşu, performansı ve yakıt tüketimi hakkında klasik benzer bilgiler veriyorlar (şüphesiz bizim için yararlı, emekleri için teşekkürler). Sizin yorumlarınızdaki dikkatimi çeken ayrıcalıklar: 1-Kitap bilgisi gibi sunmak yerine hissettiklerinizi yansıtmanız, 2-Tek bir aracı sunmanın ötesinde, sonuç bölümünde ufuk açıcı karşılaştırma ve önermelerde bulunmanız (örneğin C sınıfı hb araç isteyene golf ideal, ama 1.6 tdi dsg fiyatına farklı seçenekler varken manuel benzinli açısından golf rakipsiz öneriniz mükemmel. Eşimin golf 6 1.6 tdi dsg comfortline’nı gerçekten konforlu ancak bana sürüş zevki vermiyor diye kendi 2004 vianomu değiştirdiğimde golf 7 1.6tdi midline manuel aldım, sürüş zevkini çok fazla hissediyorum. Eğer yazınızı 1 ay önce okumuş olsaydım golf 7 1.2 tsi manuel alırdım (hem fiyat avantajı hem de benzinlinin sürüş zevki daha fazla, daha atak, dizel çok ekonomik ama ağırkanlı bir sürüşü var). Herkese kazasız, mutlu günler diliyorum.

  23. Sn. İsmail bey Golf Highline dizel DSG 88300 tl ama i30 Elite otm. dizel ise 72600 tl arada neredeyse 16000 tl fark var. Bence i30 almak daha mantıklı, tasarımı da daha başarılı (golf çok sönük duruyor) ama bir de sizin görüşünüzü almak istedim.Saygılar

  24. Öncelikli olarak yaptığınız incelemeler paylaşımlar nedeniyle teşekkür ediyorum.Ben golf 7 1.2 tsi manuel ve focus 1.0 ecoboost arasında net karar veremedim.Açıkcası golf iç mekan daha güzel geldi.Herikisiyle de test sürüşü yaptım ancak o kısa sürede ikisi de aynı geldi.Focus için sürüş dinamikleri daha iyi demişsiniz.Örneğin yüksek süretlerde giderken hangisi daha stabil hissettirir,hangisi hızı daha az hissettirir,hangisinin verdiği tokluk hissi daha fazladır?İkisi arasında yol tutuş açısından belirgin fark varmıdır?Ben açıkçası kullanırken tren rayında gidiyormuşum hissi veren bir otomobil istiyorum.Bu kriterler açısından golf daha mı geridedir?Yine yüksek hızlarda(160-170 km/h) araçların yön değişimlerine verdiği tepkileri hangisinde daha iyidir?Tecrübeleriniz ve yorumlarınız benim için önemli.Kıymetli görüşleriniz için çok teşekkür ederim..

  25. Selamlar ismail bey.testlerinizi çok severek okudugumu ve cok içten buldugumu belirttikten sonra size bir sorum olacak.yilda en fazla 7 – 8 bin km yol yapiyorum golf 7 1.4 tsi 122 hp dsg arac sipariş ettim.ama aklımın bir ucunda acaba dizelmi tercih etseydim diyorum. Zira bi önceki aracim yeni Corolla dizeldi.sizce golfu benzinli tercih etmekle iyimi yaptım yorumunuzu bekliyorum saygilar.

  26. Merhaba, İsmail Bey. Öncelikle bu aydınlatıcı yazı için teşekkürler. Golf alacaksanız manuel – benzinli alın demişsiniz. Ben yeni ford focus hb ve golf 7 arasında kaldım. Golf 1.4 tsi 122ps DSG Comfortline 71.200 TL, Golf 1.2 tsi105ps DSG Comfortline 67.600 TL, Yeni ford focusun ise titanium donanımlı 1.6i 125PS Powershifti 66.000tl. Tabi bunlara +2000tl ek donanımlar da eklenebilir. Siz bunlar arasında hangisini önerirdiniz, yakında makyajlı hyundai i30 çıkacak onu beklemeli miyim?
    Bu arada otomatik vitesli ve şehir içinde kullanacağım ve çok fazla km yapacağımı düşünmüyorum. Yakıt tüketimi ve diğer yönler açısından hangisi daha avantajlı olur? Çok teşekkürler

  27. Bende mart ayı içerisinde aylarca süren araştırmalarım sonucunda Golf 1.2 TSİ Dsg 105 b de karar kıldım. Aracım confortline olmasına karşın highline donanımlı olarak sipariş verilmiş daha önceden. Almak bana nasip oldu. İlk izleninlerim şöyle: Öncelikle 1.2 motor gitmez, çekmez lafları tam bir hurafe. Keza özellikle dsg şanzımanla araba canavar gibi gidiyor. 105 beygirli turbo motor oldukça yeterli ve verimli. Yakıt tüketiminin dizel ayarında olması ve küçük motor hacminden dolayı vergi avantajının olması ilave fayda sağlıyor. Aracın iç hacimleri premium markaları aratmıyor. Arka koltuk diz mesafesi oldukça yeterli. Ses yalıtımı çok iyi. Kısacası paranızın karşılığını alıyorsunuz…

  28. Merhaba golfte konfor artinca direksiyon hissi neden neden dusuyor.hem hisli hem konforlu bir arac yokmu.his derken neyi kastediyoruz.yani direksiyon tepkisi mi.konforlu demek yol sesini motor sesini veya yol bozukluklarini hissetmemek demek degil mii

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

INSTAGRAM

Fakat… Manuel şanzımanın geleneksel ve modası geçmeyen zevki, yalnızca sürüş yapmak için yolda olduğumuz nadir zamanları neşelendiriyor.
Spor otomobilinizi kaç pedallı tercih ederdiniz?
BMW’nin ülkemize özel hazırlayıp BMW Individual kataloğuna dahil ettiği Borusan Turkish Blue (P9E) renkli ve manuel şanzımanlı M4 ile bir süredir beraberim. Türkiye’deki üç pedallı tek örnek, sorusu olan? @bmwturkiye @bmwm @bomotorsport
Manuel şanzımanlı #BMW #M4 (ülkemizdeki tek örneği) ile yağmur altındaki kuzey ormanlarında… Doğrusu, sabah sürüşleri nadiren bu kadar iyi olur! Bir sonraki videoda otomobilin çok özel renginden söz edeceğim. @bmwm @bmwturkiye @bomotorsport
Yeni MINI Countryman’in üçüncü nesli Türkiye’de. #mini #countryman
BMW 5 Serisi’nin sekiz nesli bir arada. Favoriniz hangisi ve niçin?
Hızlıca E34 M5 Touring: BMW M’in ilk steyşını. Performance Estate’in öncüsü. 1992’de bu gövde tipinin en hızlısı. Ondan nadiri neredeyse yok (456 adetle BMW M1). Ve belki de en önemlisi, elde üretilen son BMW M otomobili. Seviyorum.
Rafine otomobil nedir? Kullandığınız en rafine otomobil hangisiydi?
Birçok açıdan, sonraki M5’in habercisi: BMW i5 M60. #bmw
“Satın almanın ve satmanın gerçekliği çoğu zaman göründüğü gibi olmayabilir. Dahası, satış danışmanı, satın almada ve satmada güçlü biçimde rol oynayan psikolojik ve duygusal faktörleri göz ardı etme eğilimi taşır. Satış yapmanın bu daha az elle tutulur yanlarını gözlemlemekte başarısız olursa, bir satış danışmanı, nedenini anlamaksızın satış kaybedebilir.” diyerek başlamıştım.
BMW i5 M60 xDrive‘ın becerilerinden bir tanesi. #bmw #i5
Otomobil.

Bu blogu takip etmek ve yeni gönderilerle ilgili bildirimleri e-postayla almak için e-posta adresinizi girin.