Bak toyota, sana iki çift lafım var. Koskoca üreticisin. Paran var, pulun var, her şeyin var. Binlerce kişi çalışıyor bünyende. Yakışır mı sana Nürburgring’le dalga geçmek? Ama nasıl yakışmasın! Sen değil misin öz Prius’una bile acımayan, bir damlacık benzini çok gören. Anlamıyor musun Toyota, bu çocuklar benzini seviyor. Ama ben boşuna konuşuyorum. Ring’i 21 dakikada dönen Prius’a, benzin doldurmaya çalışıyorum. Hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi Toyota! Sen mi büyüksün? Hayır, ben büyüğüm! Ben, blog yazarı İsmail Usta! Sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç!
***
Kan revan içinde uyandı uykusundan İsmail. Önceki gün okuduğu haberden çok etkilenmiş ve hayalini kurduğu GT86’yı, LFA’yı falan bir anda unutup Yaşar Usta’nın gazına gelmişti.
Haber Prius diyordu. Ring’de rekor kırmış…
Ama ekonomi rekoruymuş. Prius, Nordschleife’yi 20 dakika 59 saniyede dönerek 0.4 lt/100 km ‘lik tüketim rekoru kırmış. Hö?
Evvela bataryalar komple şarj edilmiş.
Peki ama madem sadece elektrik modunda gazlanacakmış, lt/100 km cinsinden ölçüm de neyin nesiymiş?
Meğer Ring’de 60 km/s’lik minimum ortalama sürat kuralı varmış. Ayrıca pistin eğimini de hesaba katınca sadece bataryalarla yol almak için epey kastırmak gerekiyormuş.
Netice olarak yakıtlı motor bir tur boyunca sadece bir kez devreye girmiş ve bir çay bardağı (zenci dudağı payıyla) benzin çekmiş.
***
Dedem bana şöyle derdi ralli yaptığım dönemde;
Oğlum aklını başına al, doğru düzgün işlerle uğraş!
Lütfen Toyota, konu Ring ise bize GT86’larla, LFA’larla gel, yoksa seni dedeme şikayet etmek zorunda kalacağım.
Çok orijinal bir tespit olmuş, tabii Türkiye’de kaç kişi olaya bu pencereden bakar tartışılır…
Zenci dudağı olayında koptum:)))